Juhász Bori fotográfus vagyok. Vonzódásom a fényképezéshez, eszmélésemmel egyidõs lehet, legalábbis szüleim elbeszélése alapján. Állítólag már egészen kicsi korom óta kedvenc játékszerem volt a család egyik ereklyéje, egy harmonikás fényképezõgép, mellyel gyakran játszottam és elõszeretettel fogyasztottam szüleim nagy örömére. Ez a korai érdeklõdés a késõbbiekben is megmaradt, persze fokozatos komolyodás mellett. Gyerekként hamar elsajátítottam az amatõr fotózás alapjait, mely fokozatosan az életem részévé vált. Komolyabban középiskolás koromban fordultam a fotózás tudománya felé, amikor foglalkoztatni kezdett a környezetem képi megfogalmazása, melynek hatására végül is utam a Práter utcai szakiskoláig vezetett.

Japán-koreai szakos bölcsész és tanári diplomám megszerzése után elhatároztam, hogy elsajátítom a fényképész mesterséget is. Tanulmányaimat a Práter utcai fotós iskolában végeztem, mint sokan mások a szakmában. Majd az Alapítvány a Magyar Fotográfiáért keretein belül képeztem tovább magam, hogy a gyakorlati oldal mellett a fotómûvészeti ismereteimet is tovább mélyítsem. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy neves fotográfusok segítségét, véleményét kérhetem ki munkáimmal kapcsolatban. Képeim szerepeltek kiállításokon, továbbá eddig öt önálló kiállításom volt.

Életembõl egy évet ösztöndíjasként Dél-Koreában töltöttem a szöuli Yonsei Egyetemen. Ez alatt beutaztam az országot és több, mint háromezer felvételt készítettem. Tanári szakmai továbbképzésen is részt vettem Japánban, Kita Urawaban.

A fotózás mellett számos munkám köt a Budapesti Műszaki Egyetemhez, ahol japán nyelvet tanítok. A Pannon Egyetemen (Veszprém), japán és koreai nyelvet, kultúrát tanítottam 5 éven át. A Hunfalvy János Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskolában 6 és fél évet tanítottam japán nyelvet, és vezettem japán szakos tanárjelöltek tanítási gyakorlatát, valamint koreai nyelv és kultúra szakkört is tartottam. Másfél évet tanítottam japán nyelvet a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint egy tanévet tanítottam szintén japán nyelvet a Károli Gáspár Református Egyetem Japanologia Tanszékén. Másfél évet oktattam koreai nyelvet és kultúrát a Samsung Electronics Magyar Zrt.-ben. A Net Travel utazási irodában pedig kétszer fél évet oktattam japán nyelvet. Három hónapot oktattam koreai írást és olvasást, az alapvető nyelvtanyelvtani szerkezeteket az NNG - IGO cégben. Alkalmanként fordítok és tolmácsolok.

Előadásokat tartottam koreai kulturális témakörben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) koreai szakán, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központjában, a Korea Kultúra Klubban, a Hopp Ferenc Világjáró Klubban, a Magyar-Japán Baráti Társaságban.

Néhány évvel később úgy döntöttem egy kétkezi szakmát is elsajátítok. Egy éves OKJ-s képzés keretében megtanultam a kárpitozás alapjait és kárpitos végzettséget szereztem 2014-ben. A kárpitos mesterség nehézségére való tekintettel a tanulást még most is folytatom.

2007 őszén másodmagammal megalapítottam a non profit Korea Kultúra Klubot, amit vezettem és amelynek programjait önkéntesen, a szabadidőmben 2014. áprilisáig szerveztem.

Mivel emberekkel szeretek foglalkozni, a fotózás területén is kiemelt szerepet kap a portrék, gyermekportrék, rendezvények, esküvõk fényképezése. Igyekszem megragadni az életnek azon pillanatait, amelyekkel ritkán találkozik az ember mindennapjai során.

Hobbim többek között az utazás és világjárás, különösképpen a különbözõ kultúrák, emberek, arckifejezések, gesztusok, viselkedések, szokások, életképek lencsevégre kapása. Számomra ez kimeríthetetlen témakör, ami mindig inspirál.

Célom, hogy mûvészi kivitelben mutassam be a mindennapokat és azok apró örömeit, melyet remélem sikerült bemutatnom az általam elkészített honlapomon is.